HAKKIMIZDA

Sayın İlgililer

03/08/2011 tarihinde Ankara  da Türk Modasını ve Türk Moda tasarımcılarını yurtiçi ve uluslar arası alanlarada hakettiği konuma gelmesi ,tanınması,moda sektöründeki çalışan  tüzel ve gerçek  kişlerin birlikteliğinin sağlanması ve sektördeki  sorunların  çözümüne katkıda bulunmak amacı ile Ülkemizde bir ilk olan MODA TASARIMCILAR  BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ  kurulmuştur.

Moda  Tasarımcılar Birlik ve  Dayanışma  Derneği,Türk Tekstil  ve  Moda  Endüstri si nin uluslar arası ölçekte gereksinim duyduğu insan profillerine hitaben sorunları  kanunların elverdiği sınırlar çerçevesinde  insan gücünü planlayarak  istikrarlı bir iş gücü  yaratarak çözümlemeyi hedeflemektedir.Bu doğrultuda  tasarım fikrinden,Pazar ve trend araştırmasına ,yaratıcı ürün çözümlemelerine ,çağdaş kalıp ,dikim tekniklerine ,ve sunum biçimlerine uzanan tasarım sürecini gerçekleştiren moda tasarımcılarını ,stilist ve modelistleri: bu fikir ve ürünleri,dogru kimlik ve markalarla uygun tüketici ve pazarlarla buluşturan, pazarlama, yönetim stratejilerini geliştiren ,aynı zamanda  bu sürecin finans  dağıtım,pazarlama, satış ve iletişim  aşamalarını yürüten moda  işletmecilerini de sektöre kazandır mayı amaçlamaktadır.

Moda Tasarımcılar Birlik ve  Dayanışma  Derneği ,üyelerini aynı çatı  altında  bir moda projesi  gerçekleştirmeye  yönelik teknik ,kültürel  ve  yaratıcı donanımı kazandırarak , moda tasarımı ve moda  tasarım işletmeciliği alanlarında uzmanlaşan üyelerini  moda sektörü ile buluşturmaya ,tanıtmaya  sizin önerileriniz  ve katkılarınız doğrultusunda  çalışmalar yaparak gerçekleştirecektir. Moda konusunda  eğitim  faaliyeti veren tüm Fakülteler ,Üniversiteler ,üretim ve  pazarlama hizmeti veren Özel sektör  temsilcilerimiz ,Moda sektöründe çalışan işgücümüz olmak üzere  bir bütünlük içerisinde işbirliği yaparak moda sektörüne yeni bir dinamizm  kazandıracaktır.Moda tasarım hizmet kalitemizi  hep birlikte bir adım ileriye  taşımanın mutluluğunu şimdiden sizlerle paylaşıyoruz.

MODA TASARIMCILAR BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU BAŞKANI