Hakkımızda

Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği; 2011 yılında ülkemizde tüzel ve gerçek kişilerin bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Amacımız ; Türk Modasını ve Türk Moda Tasarımcılarını yurtiçi ve uluslar arası alanlarda hak ettiği konuma gelmesi , tanınması,  moda sektöründeki çalışan tüzel ve  gerçek kişilerin birlikteliğinin sağlanması ve sektördeki sorunların çözümüne katkıda bulunmaktır.

Tasarımcılara katkılarımız;

Derneğimiz; tasarımcıların tasarım süreçlerinden, sektörün gelişim ve ihtiyaç analizlerine, tasarımcıların iş olanaklarının genişletilebilmesinden, iş şartlarının iyileştirilebilmesine kadar gerekli tüm tespitleri yaparak; üretim, markalaşma ve ürün pazarlama gibi alanlarda destek sağlamak adına çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışı piyasasında yer edinebilmeleri ve ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edebilmeleri için gerekli desteği sağlamaktayız.

Türk Moda Endüstrisine katkılarımız;

Sektörün çıkarlarını koruma ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla oldukça önemli bir misyon edinen derneğimiz çözüm ortakları ile gerçekleştirdiği projelerin sürdürülebilirliği adına somut adımlar atmaktadır. Derneğimizin bu konuda geliştirdiği 55 adet projesi bulunmaktadır

Ülkemizde Moda sektörünün sürdürülebilir tekstil ve tasarım üretebilen markalara önemli ölçüde ihtiyaç  vardır. Bununla birlikte teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilen sektörel bir kalkınmaya da ihtiyaç duyulan alanlarda güçlü bir büyüme kaydedebilmek için uzmanlarla birlikte  bir yol haritası hazırlanmaktadır.

Kurumsal anlamda ülkemizin moda sektörüne olan ihtiyaçlarının giderilebilmesi ve sektöre katkı sağlayabilecek  projeler  için sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, fuarlar, firmalar ve sektöre katkı sağlayan herkesle el ele vererek çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Saygılarımla

Dilek DÜZGÜN